Onze missies

INFORMEREN, ADVISEREN, BEGELEIDEN

De Brusselse ABVV-Jongeren organiseren een sociale permanentie – op afspraak – voor studenten.

We bieden informatie maar eveneens concrete hulp op het vlak van:

Aarzel niet om een beroep te doen op de Brusselse ABVV-Jongeren! Gewoon even bellen en/of een afspraak maken met onze jongerendienst volstaat.

Wil je onze brochures gratis ontvangen?

Geen probleem! Stuur ons een e-mail met je gegevens en wij sturen de brochure van je keuze naar je op.

Je kan ze downloaden van onze website. Onze delegees delen ze ook uit aan hun collega’s en jobstudenten in hun bedrijf, en wij verspreiden ze in jeugdhuizen en jongerenorganisaties, op zomerfestivals en tijdens het inloopmoment van de ABVV-Jongeren in de universiteiten en hogescholen van Brussel.

studentenjob?

Loon niet correct uitbetaald? Je contract verbroken zonder reden? Leeft je werkgever je rechten niet na?

Aarzel niet om ons te contacteren per e-mail of telefonisch op 02/552 03 63. Wij maken een afspraak met jou in ons kantoor – 1e verdieping in de Zwedenstraat 45 in 1060 Brussel – om een oplossing te zoeken.

Jobstudenten krijgen bij ons gratis advies.

Wij bieden eerstelijnshulp bij het oplossen van conflicten in der minne tussen de jobstudent en de werkgever. Als de ondernomen stappen niet leiden tot een oplossing van het conflict, nemen we contact op met de beroepscentrales van het ABVV.

Je kan ook hulp vragen aan een vakbondsdelegee in het bedrijf waar je werkt, als er een is.

aan het studeren?

Een studietoelage aanvragen of op zoek naar financiële ondersteuning? Administratieve moeilijkheden met jouw school, jouw opleidingsplaats of stageplaats? Op zoek naar een studentenwoning?

Aarzel niet om ons te contacteren par e-mail of telefonisch op 02/552 03 63. Wij maken een afspraak met jou in ons kantoor – 1e verdieping in de Zwedenstraat 45 in 1060 Brussel- om een oplossing te zoeken.

Jongeren-studenten krijgen bij ons gratis advies.

Wij bieden eerstelijnshulp in de vorm van informatie en indien nodig bemiddelen we tussen de jongere en de betreffende instantie om een oplossing in der minne te zoeken.

In beroepsinschakelingstijd?

Moeilijkheden bij de stappen die je moet ondernemen? Problemen met jouw tewerkstellingsconsulent? Vragen over jouw inschakelingsuitkeringen?

Aarzel niet om ons te contacteren par e-mail of telefonisch op 02/552 03 63. Wij maken een afspraak met jou in ons kantoor – 1e verdieping in de Zwedenstraat 45 in 1060 Brussel- om een oplossing te zoeken.

Jonge schoolverlaters krijgen bij ons gratis advies. Wij bieden eerstelijnshulp in de vorm van informatie en indien nodig bemiddelen we tussen de jongere en de betreffende instantie om een oplossing in der minne te zoeken.

 

VERZET ORGANISEREN

Een massa jongeren is bereid te vechten voor een betere en rechtvaardigere wereld. Ze willen hun rechten verdedigen, maar weten niet goed waar/hoe/wanneer tot actie over te gaan.

Via mailings, sociale media en nieuwsbrieven proberen de ABVV-Jongeren zo veel mogelijk jongeren op de hoogte te houden over de actualiteit en vakbondsactiviteiten: campagnes en acties over de werkomstandigheden van jobstudenten, over uitzendwerk… maar eveneens over thema’s zoals mondialisering, mensenrechten, uitsluiting, discriminatie, racisme…  

Wil je meedoen? Neem contact met ons op!

Ben jij student? Wil jij je engageren in jouw school/universiteit? Doe mee en word lid van USE (Union Syndicale Etudiante).

Deze groep brengt geëngageerde studenten in de universiteiten en/of de hogescholen samen. Ze zetten zich in om de levenssituatie en de studie- en werkvoorwaarden van hun kameraden te verbeteren.

 

COLLECTIEVE INFOSESSIES

De ABVV-jongeren van Brussel staan ter beschikking van jeugdverenigingen, scholen, universiteiten, hogescholen om didactische infosessies over allerlei thema’s te geven aan studenten.

De ABVV-jongeren van Brussel staan eveneens op jobbeurzen, studentensalons, festivals… om het brede publiek te informeren.